Goeree Overflakkee Nieuws

Aantal inwoners Goeree-Overflakkee groeit trager dan rest van Zuid-Holland

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat Goeree-Overflakkee afgelopen jaar slechts 258 nieuwe inwoners heeft verwelkomd, wat aanzienlijk minder is dan de groei in de rest van Zuid-Holland. Met een totaal van ongeveer 51.848 inwoners aan het begin van dit jaar, blijft de gemeente achter bij de algemene bevolkingsgroei in Nederland, die 17,9 miljoen mensen bereikt, een stijging van bijna 140.000 ten opzichte van het voorgaande jaar.

De groei in Goeree-Overflakkee wordt beïnvloed door een negatieve ‘natuurlijke aanwas’, waarbij er meer overlijdens dan geboortes zijn. Opmerkelijk is ook het feit dat het gemiddeld aantal kinderen per vrouw het laagste niveau bereikt sinds 1950.

Desondanks blijft Goeree-Overflakkee aantrekkelijk voor binnenlandse verhuizingen, met een netto toename van 258 inwoners door migratie binnen Nederland. Internationale migratie draagt ook bij aan de bevolkingsgroei, met 52 meer immigranten dan emigranten in het afgelopen jaar.

Deze gegevens tonen de complexe dynamiek van bevolkingsveranderingen op lokaal niveau, waarbij Goeree-Overflakkee een opvallende positie inneemt te midden van bredere demografische trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *