In de avond van 18 mei heeft rond 21:05 uur een verhitte accu in een zeilbootje geleid tot een brandweerinzet op een nabijgelegen waterweg. De eigenaren van het bootje waren genoodzaakt om het vaartuig te verlaten en de hulpdiensten te waarschuwen.

Na het detecteren van de rotte eieren geur in de boot, namen de eigenaren van het zeilbootje geen enkel risico en besloten ze onmiddellijk de boot te verlaten. Ze wachtten op de komst van de brandweer, die snel ter plaatse was.

De brandweerlieden hebben de accu van het bootje losgekoppeld om verdere problemen te voorkomen. Na een grondige inspectie en controle van het vaartuig, bleek dat de accu rot was en adviseerde de brandweer de eigenaren om vannacht niet in het bootje te overnachten.

Het incident herinnert aan het belang van veiligheidsmaatregelen en bewustwording bij het gebruik van elektrische apparatuur aan boord van vaartuigen. Bootbezitters worden aangemoedigd om periodieke controles en onderhoud uit te voeren om mogelijke risico’s te minimaliseren.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *