©stockfoto

Ondanks een verlaagde doelstelling moet Goeree-Overflakkee nog steeds in de tweede helft van dit jaar 66 statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) huisvesten om aan de nieuwe eisen te voldoen. Demissionair staatssecretaris Van der Maat paste de doelstelling aan, maar de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) loopt zelf achter, wat vertraging veroorzaakt in het hele huisvestingsproces. Met een huidige achterstand van 45 ligt de gemeente nog niet op schema volgens het ministerie.

In de periode van 1 juli tot 1 november heeft Goeree-Overflakkee slechts voor dertig statushouders onderdak geregeld, blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Hoewel het Rijk beweert dat gemeenten op 70 procent van de doelstelling op schema liggen, behoort Goeree-Overflakkee niet tot deze groep.

Met nog 66 statushouders te huisvesten in de laatste twee maanden van het jaar, staat de gemeente voor een uitdaging. De achterstand of voorsprong zal invloed hebben op de taakstellingen vanuit het Rijk voor de eerste helft van 2024, waarbij Goeree-Overflakkee wordt opgedragen 54 asielzoekers met een verblijfsvergunning onderdak te bieden.

Blijf Op de Hoogte van het Laatste Nieuws op Goeree Overflakkee met Mitch Fotografie!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de meest prachtige foto’s van Goeree Overflakkee ontvangen? Abonneer je dan nu op Mitch Fotografie middels onderstaande link en mis geen enkel moment van wat er op ons mooie eiland gebeurt!

http://eepurl.com/iCGvXU

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *