Op 11 november om 14:17 uur meldden ooggetuigen een brand aan de Langeweg in Middelharnis. Aanvankelijk werd gesproken over een berm- en bosschagebrand, maar al snel bleek dat het om een scooter ging die vlam had gevat bij een aantal bomen. Dit leidde tot een wijziging in de melding, waarop de brandweer opschakelde naar een prio 1 melding, wat betekent dat zij met zwaailicht en sirene ter plaatse kwamen. De brand werd snel onder controle gebracht.

Ooggetuigen verklaarden dat zij verschillende jongeren bij de scooter zagen staan. Deze jongeren zouden zelf geprobeerd hebben de brand te blussen met een brandblusser, maar zonder succes. Na hun poging zijn ze vertrokken van de locatie. De politie is ter plaatse gekomen om nader onderzoek te doen naar de toedracht van de brand en om eventuele verdachten op te sporen.

Het is nog onduidelijk hoe de scooter vlam heeft gevat en of er sprake is van opzet. De politie zal de zaak verder onderzoeken en roept getuigen op zich te melden met eventuele informatie die kan bijdragen aan het oplossen van dit incident.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *