Middelharnis, 8 juni 2023 – In de vroege middag van donderdag 8 juni is er een verwoestende brand uitgebroken in het geliefde recreatiegebied De Vliegers in Middelharnis.

De brand brak rond 13:15 uur uit en verspreidde zich razendsnel door het recreatiegebied. De rookpluimen waren van veraf te zien. De brandweer rukte uit om het vuur te bestrijden. Er werd ook een waterkanon ingezet om voldoende water te kunnen leveren aan de aan de omgeving.

Het recreatiegebied De Vliegers staat bekend om zijn weelderige groene omgeving en is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het is een plek waar men kan genieten van de natuur, wandelen, picknicken en diverse buitenactiviteiten kan ondernemen. Helaas heeft de brand aanzienlijke schade veroorzaakt, waarbij meerdere meters aan groen verloren zijn gegaan.

Dankzij de snelle reactie van de hulpdiensten kon de brand onder controle worden gebracht en voorkomen dat het zich verder uitbreidde naar omliggende gebieden. Hoewel de exacte oorzaak van de brand nog wordt onderzocht, benadrukken de hulpdiensten het belang van voorzichtigheid bij het gebruik van open vuur in natuurgebieden, vooral tijdens warme en droge periodes.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *