Brand Dirksland

Brandgerucht in Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland blijkt loos alarm

Woensdagavond 10 januari, rond 19.50 uur, is de brandweer uitgerukt na een melding van een brandgerucht in het Weel-Bethesda ziekenhuis aan de Stationsweg in Dirksland. Op de bovenste etage van het ziekenhuis werd een sterke brandlucht waargenomen, wat leidde tot de alarmering van de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer bleek er geen brand te zijn. Desondanks heeft de brandweer een grondig onderzoek ingesteld om de herkomst van de geur te achterhalen. Er werd inderdaad een vreemde lucht waargenomen, gepaard met klachten van prikkelende ogen.

De Officier van Dienst Brandweer (OVD B) is ter plaatse gekomen en heeft contact gezocht met de Gezondheidskundige Adviseur gevaarlijke stoffen (GAGS). Een uitgebreide meting is uitgevoerd op diverse locaties in het ziekenhuis om de bron van de geur te identificeren.

Uit het onderzoek blijkt dat de oorzaak mogelijk te wijten is aan een open haard in de omgeving van het ziekenhuis. Het ventilatiesysteem van het ziekenhuis zou de geur hebben verspreid naar de bovenste etage, waar de brandlucht opgemerkt werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *