Nieuws Oude-Tonge

Celstraffen geëist tegen zwervend duo voor criminele activiteiten in Oude-Tonge

Op vrijdag stonden Jan van der K. (35) en zijn vriendin Patricia M. (29), beiden dakloos, terecht voor de Middelburgse rechtbank vanwege diverse misdrijven, waaronder een aantal gepleegd in Oude-Tonge. Opmerkelijk was dat het duo niet aanwezig was in de rechtbank; Van der K. verblijft in een auto ergens in België en M. heeft slechts een postadres. Omdat het aanhouden van de zaak geen optie was, werd hun zaak bij verstek behandeld.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk, tegen Van der K. Daarnaast vroeg hij voor M. een straf van 30 dagen, waarvan 24 voorwaardelijk, en een taakstraf van 80 uur. Beiden zouden ook een schadevergoeding van 3975 euro moeten betalen. Opvallend genoeg werd een schadeclaim van 4500 euro voor inbraakbeveiliging afgewezen wegens het ontbreken van een bonnetje.

Het zwervende duo kwam in 2022 op straat te staan en sindsdien leidden ze een nomadisch bestaan met weinig respect voor andermans eigendommen. In november van dat jaar pleegde Van der K. diverse keren tanken zonder te betalen in onder andere Klundert, Hoogvliet, Oosterland en Numansdorp. Daarnaast pleegden ze een inbraak in Bruinisse en stak Van der K. in Oude-Tonge een auto in brand.

De rechtbank zal op 2 februari haar oordeel vellen over de zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *