Goeree Overflakkee Nieuws

Daling woninginbraken op Goeree-Overflakkee in 2023: 47 gevallen, zeven in december

Goeree-Overflakkee, 9 januari 2024 – Uit recente politiecijfers blijkt dat het aantal woninginbraken op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee in 2023 aanzienlijk is gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. In totaal werd er 47 keer ingebroken of een poging daartoe ondernomen, wat een duidelijke afname is ten opzichte van de 63 gevallen in 2022.

Met name de maand december viel op, waarin inbrekers zeven keer toesloegen. Deze feiten contrasteren met de landelijke trend, waarin de kerstpiek in woninginbraken dit jaar vrijwel gelijk bleef aan het voorgaande jaar. Opmerkelijk is dat gedurende de rest van 2023 het aantal inbraken landelijk gezien juist afnam. De totaalscore van woninginbraken in 2023 ligt zelfs onder het niveau van 2021, toen de coronamaatregelen een historisch lage criminaliteit veroorzaakten.

Mireille van den Boom, inbraakexpert bij verzekeraar Interpolis, verklaart de beperkte afname in december op Goeree-Overflakkee door het feit dat mensen tijdens deze maand vaker en langer van huis zijn. “En omdat het zo vroeg donker is, zie je ook sneller wie er niet thuis is,” voegt ze toe.

Van den Boom geeft als preventieve maatregelen het advies om verlichting te gebruiken en het huis niet te netjes achter te laten. “Laat bijvoorbeeld een lampje aan en ruim niet alles op. Het is niet alleen effectief tegen dieven, maar je maakt je er ook populair mee bij je kinderen,” aldus Van den Boom met een glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *