©Pixabay

In een schokkende zaak uit Oude-Tonge heeft een gescheiden moeder aangifte gedaan van jarenlang seksueel misbruik van haar dochtertje, nadat het kind tijdens het afdrogen over de ‘olifant van papa’ sprak. Het meisje, slechts 6 jaar oud, beschreef gedetailleerde handelingen die ze beweerde te hebben ondergaan.

Na een uitgebreid gesprek met haar dochter, nam de moeder zelfs een geluidsopname van het kind waarin ze haar verhaal vertelde. Met deze opname stapte ze naar de zedenpolitie, die speciaal getrainde ondervragers inzette om het meisje te spreken. Het kind herhaalde dezelfde details, waaronder verwijzingen naar de ‘olifant’ en de ‘knabbelstok’.

Tijdens het strafproces werden beelden van het meisje in de rechtszaal vertoond, hoewel de verdachte zelf niet aanwezig was. Hij blijft volhouden onschuldig te zijn en beroept zich op zijn zwijgrecht, terwijl zijn advocaat vraagt om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

De aanklager benadrukt echter de consistente verklaringen van het meisje, zowel bij haar moeder als bij de politie, en merkt op dat de vader had verklaard dat het meisje vaak bij hem in bed sliep. Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk.

De advocaat van de verdachte betwist het bewijs en wijst op mogelijke beïnvloeding door de moeder tijdens de geluidsopname. De uitspraak in deze zaak wordt verwacht op 5 oktober.

Hulp nodig na geweld of bedreiging thuis, door je partner of een naaste? Of ken je iemand bij wie dit speelt? Bel bij direct gevaar 112. Bel Veilig Thuis voor advies of hulp via 0800-2000 (gratis en kan anoniem), chat op veiligthuis.nl en kijk voor het inloopspreekuur op filomena.nl.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *