Nieuws Sommelsdijk

Drugsteam Rijnmond Zuid-West Boekt Groot Succes: Inval in Sommelsdijk Leidt tot Ontdekking van Drugs, Wapens en Explosief

In het kader van een lopend onderzoek heeft het drugsteam Rijnmond Zuid-West gisteren een operatie uitgevoerd door een inval te doen in een woning gelegen in Sommelsdijk.

Tijdens de actie werden verschillende verboden goederen ontdekt, waaronder ongeveer 125 gram harddrugs, circa 150 gram softdrugs, en maar liefst 700 pillen van zware medicatie, waaronder morfine en slaapmedicatie. Daarnaast trof het team een klein arsenaal aan (verboden) wapens aan.

De actie nam echter een onverwachte wending toen er ook een opvallende gele bal werd aangetroffen die later als explosief werd geïdentificeerd. Als voorzorgsmaatregel heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deze bal tot ontploffing gebracht op een veilige locatie, namelijk het strand van Ouddorp.

Dit succesvolle resultaat getuigt van de vastberadenheid en effectiviteit van het drugsteam Rijnmond Zuid-West. De samenwerking van de betrokken instanties, waaronder basisteam Haringvliet, draagt bij aan de veiligheid van de regio. De politie Haringvliet en politie Goeree-Overflakkee onderstrepen opnieuw het belang van dergelijke operaties in de strijd tegen illegale activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *