Pff, wat een dag was het vandaag! Storm Ciarán raasde over ons eiland en zorgde voor behoorlijk wat problemen. De brandweer had de handen vol aan het opruimen van de ravage. Hier zijn enkele van de incidenten die vandaag plaatsvonden:

11:25 uur – Prinsenhof, Ouddorp
Op het vakantiepark Prinsenhof in Ouddorp waaide een boom om en versperde de weg. Gelukkig waren de brandweerlieden snel ter plaatse en hebben ze die boom in stukken gehakt om de weg weer vrij te maken.

13:15 uur – Spuidijk, Ooltgensplaat
Een enorme boom kwam naar beneden op de Spuidijk in Ooltgensplaat, en het verkeer werd flink verstoord. De brandweer arriveerde en deed wat ze het beste doet – die boom klein maken, zodat we weer door konden.

13:35 uur – Kraaijenissedijk, Mellissant
En ja hoor, weer een boom die het niet aankon en op de Kraaijenissedijk in Mellissant belandde. De brandweer was er weer als de kippen bij en maakte de weg vrij.

13:45 uur – Westdijk, Nieuwe-Tonge
Op de Westdijk in Nieuwe-Tonge was het weer raak. Je raadt het al – een omgevallen boom. De brandweer kwam langs en deed wat ze altijd doen – de boom in stukken hakken, zodat het verkeer kon doorstromen.

14:30 uur – Oudelandsedijk, Middelharnis
Daar hingen gevaarlijke takken over de Oudelandsedijk in Middelharnis. De brandweer riep de hoogwerker van brandweer Hellevoetsluis op om die takken weg te halen, en de politie regelde het verkeer. Na hun inspanningen konden we veilig verder.

14:35 uur – Oudelandsedijk, Nieuwe-Tonge
Een metalen hek was omver geblazen op de Oudelandsedijk in Nieuwe-Tonge. De brandweer was er om te helpen, natuurlijk.

16:15 uur – Joost van den Vondellaan, Sommeldijk
Er kwam een melding binnen van een boom die op het punt stond om om te vallen op de Joost van den Vondellaan in Sommeldijk. De brandweer haastte zich erheen, maar gelukkig bleek de boom nog overeind te staan.

16:15 uur – Louis Bouwmeesterplein, Middelharnis
Op het Louis Bouwmeesterplein in Middelharnis hing een enorme tak gevaarlijk los op vijf meter hoogte. De brandweer besloot dat het beter was om die tak te verwijderen met de hoogwerker van brandweer Hellevoetsluis, die toevallig in de buurt was. Ondertussen werd de weg afgesloten.

19:35 uur – Dorpsweg, Ouddorp
Op de begraafplaats aan de Dorpsweg in Ouddorp dreigde een boom om te vallen. Na inspectie adviseerde de brandweer de gemeente om hier iets aan te doen.

19:40 uur – Oudedijk, Ooltgensplaat
Een grote tak belandde op de weg op de Oudedijk in Ooltgensplaat, wat natuurlijk voor gevaar zorgde. Gelukkig was de brandweer er om de tak te verwijderen, zodat we weer konden doorrijden.

20:25 uur – Tilsedijk, Den Bommel
Als klap op de vuurpijl viel er een enorme boom op de Tilsedijk in Den Bommel, waardoor het verkeer volledig tot stilstand kwam. De brandweer kwam langs, maakte de boom klein en ruimde de boel op, zodat we weer veilig verder konden rijden.

Kortom, het was een hectische dag, maar dankzij de inzet van de brandweer konden we veilig en wel de dag doorkomen. Nu begint het herstel van de schade die deze storm heeft aangericht. Hopelijk krijgen we snel wat rustiger weer!

Blijf Op de Hoogte van het Laatste Nieuws op Goeree Overflakkee met Mitch Fotografie!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de meest prachtige foto’s van Goeree Overflakkee ontvangen? Abonneer je dan nu op Mitch Fotografie middels onderstaande link en mis geen enkel moment van wat er op ons mooie eiland gebeurt!

http://eepurl.com/iCGvXU

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *