GOEREE OVERFLAKKEE – Op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee is besloten om het vuurwerkverbod rond bejaardenhuizen tijdens de jaarwisseling af te schaffen, wat tot verbazing leidt bij betrokkenen. Burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Voorne aan Zee heeft aangekondigd dat de vuurwerkvrije zones zullen verdwijnen in zijn brief aan de gemeenteraad. Dit geldt ook voor Nissewaard en Goeree-Overflakkee.

De reden voor het afschaffen van de vuurwerkvrije zones is dat de politie tijdens de jaarwisseling tussen oudejaarsdag 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur al druk bezig is met het handhaven van de openbare orde. Hierdoor is het moeilijk om ook nog toezicht te houden op de gebieden waar geen vuurwerk mag worden afgestoken. De verwachting is dat deze zones dan niet goed kunnen worden gehandhaafd. In plaats daarvan zal extra toezicht worden gehouden door particuliere beveiligers op plekken waar overlast kan ontstaan.

Dit besluit stuit echter op bezwaren van onder andere raadslid Wim Smit van ONS Brielle, die zich zorgen maakt over mogelijke overlast en gevaar voor kwetsbare mensen in bejaardenhuizen. Hij benadrukt dat de vuurwerkvrije zones nuttig waren om aan jongeren op straat uit te leggen dat vuurwerk niet moet worden afgestoken bij bejaardenhuizen.

Dit besluit betekent ook dat vuurwerk weer is toegestaan bij locaties zoals het tunneltje aan de G.J. van den Boogerdtweg in Brielle, waar in het verleden problemen met vuurwerk waren, zoals een vuurwerkbom die schade aanrichtte. Bewoners in vuurwerkvrije zones zijn bezorgd over de komende jaarwisseling en vrezen voor hun veiligheid.

Burgemeester Rehwinkel hoopt de overlast te beperken door inwoners duidelijk te informeren en te motiveren om rekening te houden met de plaatsen waar vuurwerk niet gewenst is.

Blijf Op de Hoogte van het Laatste Nieuws op Goeree Overflakkee met Mitch Fotografie!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de meest prachtige foto’s van Goeree Overflakkee ontvangen? Abonneer je dan nu op Mitch Fotografie middels onderstaande link en mis geen enkel moment van wat er op ons mooie eiland gebeurt!

http://eepurl.com/iCGvXU

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *