Goedereede Nieuws

Goedereede Verrijkt met 28 Nieuwe Sociale Huurwoningen

Goedereede verwelkomt binnenkort 28 nieuwe sociale huurwoningen aan de Westerloostraat en het Hongaarseplein. Deze huizen, gebouwd door Oost West Wonen, vervangen zestien leegstaande rijtjeshuizen aan de zuidoostkant van Goeree-Overflakkee, dichtbij de provinciale weg. Het project omvat twee woonblokken met moderne appartementen en 34 parkeerplaatsen, perfect passend in de bestaande bebouwde omgeving.

De nieuwe appartementen voldoen aan een groeiende vraag naar betaalbare senioren- en starterswoningen in het centrum van Goedereede. Volgens de planmakers dragen deze woningen niet alleen bij aan de woonkwaliteit maar versterken ze ook de vitaliteit van de stad. Het ontwerpbestemmingsplan ligt momenteel ter inzage bij de gemeente Goeree-Overflakkee, waar inwoners tot 2 januari 2024 de gelegenheid hebben om schriftelijk of mondeling te reageren.

Bewoners en belangstellenden worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan het proces. Het betrokken zijn bij de reactieperiode, die loopt tot het begin van het nieuwe jaar, biedt een kans om invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van dit nieuwe woongebied en bij te dragen aan de toekomstige dynamiek van Goedereede.

De leegstaande woningen aan de Westerloostraat in Goedereede, die inmiddels gesloopt zijn. Hier komen 28 appartementen. © Google Streetview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *