Goeree Overflakkee Nieuws

Goeree-Overflakkee onthult Grootschalige Bouwplannen voor Honderden Nieuwe Woningen in Diverse Kernen: Van Luxe Graanloods tot Toekomstgericht Menheerse Erf

In een laatste, ambitieuze zet van het jaar 2023 heeft de gemeente Goeree-Overflakkee grootschalige bouwprojecten aangekondigd, waarmee honderden nieuwe woningen worden toegevoegd aan verschillende kernen van het eiland. Een van de meest omvangrijke projecten is gepland tussen de Mercuriuslaan en de Capelleweg in Oude-Tonge, waar de gemeente streeft naar de realisatie van maximaal 185 woningen. Dit project omvat zowel koop- als huurwoningen, variërend in verschillende prijsklassen, waarvan een deel in het sociale segment valt.

Voor Stad aan ’t Haringvliet is het plan voor de Nieuwe Engeltjeskreek aangekondigd, bestaande uit 120 woningen. Daarnaast worden op de locatie van een voormalig garagebedrijf aan de Molendijk elf vrijstaande woningen gepland, waarmee de behoefte aan diverse woontypen wordt aangepakt.

Een ander opvallend project is het Menheerse Erf in Middelharnis, ontwikkeld in nauwe samenwerking met HD Projectrealisatie BV. Dit project, gelegen tussen de Rottenburgseweg en Zuidelijke Randweg, streeft naar de creatie van een ‘aantrekkelijk en toekomstgericht’ woongebied met in totaal 280 woningen. Dit omvat 35 grondgebonden woningen, 187 appartementen en 58 zorgeenheden met 24-uurs zorg.

Niet alleen in Middelharnis zijn er interessante ontwikkelingen. Voor de Westhavendijk 3 in Sommelsdijk ligt een kleinschaliger plan ter inzage. De verlaten gebouwen van de CZAV krijgen een nieuwe bestemming als woonruimte. De graanloods zal plaats bieden aan vier luxe woningen, het voormalig kantoor aan drie woningen, en het silogebouw aan nog eens 24 appartementen.

Verderop, aan de noordkant van Dirksland, staan 146 woningen gepland, terwijl aan de Kortevliet in het dorp nog eens acht woningen worden toegevoegd. Het westelijk deel van het eiland blijft niet achter, met een plan ter inzage aan de Hofdijksweg 30. Hier zal bestaande bebouwing worden gesloopt om plaats te maken voor 33 appartementen, waardoor er een gevarieerd woonaanbod ontstaat in verschillende delen van Goeree-Overflakkee. De komende weken kunnen belanghebbenden en geïnteresseerden de plannen inzien en hun feedback delen, waarmee de gemeente streeft naar een evenwichtige en gewaardeerde uitbreiding van het woonaanbod op het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *