Een impressie van het nieuwe onderdak voor 200 arbeidsmigranten even buiten Middelharnis. © Gemeente Goeree-Overflakkee

Middelharnis – Een nieuw hoofdstuk in de aanpak van arbeidsmigranten huisvesting op Goeree-Overflakkee begint met de goedkeuring van een tijdelijke huisvestingslocatie. Het eiland’s dagelijks bestuur heeft groen licht gegeven voor de huisvesting van tweehonderd arbeidsmigranten aan de Eerste Groeneweg, net buiten Middelharnis.

Met een focus op duurzaamheid en lokale economie, zullen deze huisvestingsunits uitsluitend beschikbaar zijn voor arbeidskrachten die werkzaam zijn op het eiland zelf. Het initiatief omvat vijftig moderne verblijfsunits, elk met vier kamers, die gedurende een periode van tien jaar zullen worden geplaatst.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft recentelijk de benodigde vergunning verleend voor deze locatie aan de Eerste Groeneweg. Burgers en belanghebbenden hebben nu de kans om de plannen in te zien en eventuele bezwaren aan te kaarten. De bezwaarperiode begint op 3 augustus en duurt zes weken.

Deze stap biedt arbeidsmigranten een veilige en legale woonomgeving op het eiland. Bovendien beoogt het de vraag naar particuliere (vakantie)woningen door arbeidsmigranten te verminderen, wat gunstig is voor onze woningmarkt en het plezierige recreatieve klimaat.

Wethouder Daan Markwat (SGP)

Dit project sluit naadloos aan bij de visie van de gemeente om grotere huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten te realiseren aan de rand van dorpskernen op het eiland. Wethouder Daan Markwat (SGP) deelt zijn enthousiasme: “Deze stap biedt arbeidsmigranten een veilige en legale woonomgeving op het eiland. Bovendien beoogt het de vraag naar particuliere (vakantie)woningen door arbeidsmigranten te verminderen, wat gunstig is voor onze woningmarkt en het plezierige recreatieve klimaat.”

Met deze innovatieve benadering zet Goeree-Overflakkee een voorbeeld neer voor duurzame en weloverwogen huisvesting van arbeidskrachten, waarbij zowel de lokale economie als het woongenot van alle bewoners centraal staan.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *