17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Drukke Middag op Goeree-Overflakkee door Stormschades

Maandagmiddag 10 juni zorgde een storm voor diverse meldingen van stormschades op Goeree-Overflakkee. De brandweer had het druk met het opruimen van omgevallen bomen en andere stormschades.

Rond 15:40 werd de brandweer van Ouddorp opgeroepen naar de Klepperweg, waar een boom door de harde wind over de weg was gevallen. De brandweermannen probeerden eerst de boom handmatig te verwijderen, maar besloten uiteindelijk om hem met een kettingzaag in stukken te zagen.

Om 16:15 werd de brandweer van Melissant naar de Noorddijk gestuurd, waar ook een boom de weg blokkeerde. Deze boom werd door de brandweer verwijderd.

Niet veel later, omstreeks 16:30, kwam de brandweer van Ooltgensplaat in actie voor een omgevallen boom van ongeveer 12 meter aan de Kerksingel. De boom werd snel verwijderd om de weg vrij te maken.

Om 16:35 kreeg de brandweer van Ooltgensplaat opnieuw een melding van stormschade. Dit keer dreigde een steiger om te vallen.

Kort daarna, om 16:40, werd de brandweer van Dirksland opgeroepen voor een boom die door de storm beschadigd was aan de Gorsdijk. Een hoogwerker werd ingezet om de boom veilig te stellen. Ook de politie kwam ter plaatse om de situatie te beoordelen.

Om 16:55 was er wederom een oproep voor de brandweer van Ooltgensplaat. Aan de Galathesedijk lag een grote boom over de weg. De brandweer zaagde de boom in stukken en zette de omgeving af voor de veiligheid.

Tenslotte, om 17:55, kwam de brandweer van Ouddorp opnieuw in actie aan de Vissersstraat. Hier dreigde een boom om te vallen, maar verdere maatregelen bleken niet nodig.

Dankzij de snelle en efficiënte inzet van de verschillende brandweerkorpsen konden de wegen snel weer vrij worden gemaakt en werd verdere schade voorkomen.

Foto’s: Stormschade Ouddorp, Maurits van der Pol