17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Eerste Oekraïense vluchtelingen verhuizen in juni naar flexwoningen op Goeree-Overflakkee

De eerste groep Oekraïense vluchtelingen op Goeree-Overflakkee zal naar verwachting halverwege juni hun intrek nemen in de flexwoningen in Middelharnis.

Op dit moment zijn alle 111 flexwoningen op hun plaats aan de Sommelsdijkse Havendijk in Middelharnis. De laatste afwerkingen worden momenteel verricht, inclusief het aanleggen van water, elektriciteit en riolering. De komende periode wordt gebruikt om de installaties, zoals de warmtepomp, nauwkeurig af te stellen voordat de eerste bewoners arriveren. Zelfs na de zomervakantie zullen werkzaamheden zoals het leggen van bestrating doorgaan, terwijl ook de tweede groep bewoners hun intrek zal nemen. De vergunning voor deze woningen is inmiddels ook verleend.

Voor de gemeente Goeree-Overflakkee en woningcorporatie Oost West Wonen is de aanstaande oplevering een belangrijke mijlpaal. “De Oekraïense vluchtelingen kijken vol verwachting uit naar het moment dat ze de sleutel krijgen,” vertelt Marleen van de Kamp, directeur-bestuurder van Oost West Wonen. “En wij met hen. We gunnen hen een veilige, stabiele en rustige plek.” Wethouder Daan Markwat voegt daaraan toe: “We zijn blij dat we dit voor onze Oekraïense vluchtelingen hebben kunnen realiseren. De oplevering van de woningen geeft ons – ook letterlijk – de ruimte om ons op andere uitdagingen te richten.”

Op dit moment worden 300 Oekraïners op verschillende locaties op Goeree-Overflakkee opgevangen, maar deze zijn tijdelijk en in sommige gevallen gehuurd. De gemeente streeft ernaar om de huurovereenkomsten zo lang als nodig is te verlengen, hoewel dit lastig kan zijn voor vakantiewoningen. De gemeente heeft het voormalige gemeentehuis in Dirksland aangewezen als een van de opvanglocaties voor de huisvesting van 40 statushouders, maar dit kan pas gebeuren nadat de Oekraïense vluchtelingen zijn verhuisd.

Bron: Oost West Wonen

Geef een reactie