17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Evides bevestigt: Geen norovirus aangetroffen in drinkwater op Goeree-Overflakkee

Goeree Overflakkee – Evides, verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening op Goeree-Overflakkee, heeft bevestigd dat er op dit moment geen indicatie is dat het norovirus aanwezig is in het drinkwater. Dit wordt tevens bevestigd door het ziekenhuis in Dirksland. Inwoners kunnen dus gerust zijn dat het drinkwater veilig is voor consumptie en om mee te koken.

Het waterleidingbedrijf monitort de kwaliteit van het drinkwater continu, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dankzij geavanceerde zuiveringsmethoden zijn de waterzuiveringen van Evides goed in staat om alle bekende virussen die via water kunnen worden overgedragen te verwijderen. Dit biedt een robuuste bescherming tegen mogelijke gezondheidsrisico’s.

“Het is belangrijk dat inwoners erop kunnen vertrouwen dat het drinkwater veilig is”, aldus Linda van Hoorn, woordvoerder van Evides. “We willen benadrukken dat er momenteel geen reden is tot bezorgdheid over de kwaliteit van ons drinkwater.”

Helaas heeft de verspreiding van onjuiste informatie geleid tot een ongegronde vraag naar gebotteld water in supermarkten, wat heeft geleid tot lege schappen. Evides benadrukt dat dit onnodig is, aangezien het drinkwater veilig is voor consumptie.

Evides blijft zich inzetten voor de levering van hoogwaardig drinkwater aan alle inwoners van Goeree-Overflakkee en zal blijven samenwerken met lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat de drinkwatervoorziening van de hoogste kwaliteit blijft.

Lidl Middelharnis meldt zojuist dat hun weer water op voorraad hebben.