17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Na drie jaar erkent trucker Edwin M. zijn fouten: ‘Ik had die dag niet moeten rijden’

Edwin M. (48), veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs voor het opzettelijk doodrijden van motoragent Arno de Korte, heeft voor het eerst in drie jaar zijn spijt betuigd. Hij erkent fouten te hebben gemaakt, terwijl het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat hij ‘willens en wetens’ op het slachtoffer is ingereden uit woede jegens de politie.

,,Ik had die dag niet moeten rijden, gezien alles wat er eerder gebeurd was’’, verklaarde Edwin M. tijdens het hoger beroep in Den Haag. ,,Vanwege mijn psychische toestand.’’ Waar hij eerder bij de rechtbank in Rotterdam kortaf, boos en afstandelijk was, vertelt M. nu geëmotioneerd over de gebeurtenissen van 7 juli 2021, de dag waarop hij motoragent Arno de Korte doodreed.

De chauffeur uit Melissant was kort daarvoor weer begonnen met rijden, na in 2020 een fietser te hebben doodgereden. Bij dit ongeluk, waarvoor hij niet werd vervolgd, remde hij hard maar kon hij de plotseling overstekende fietser niet ontwijken. In 2015 raakte een motoragent zijn arm kwijt bij een aanrijding met M., waarvoor M. een taakstraf kreeg.

“Ik raakte in paniek en verloor het overzicht over de situatie,” aldus Edwin M.

Het ongeluk waarbij de fietser omkwam, zou M. nog hebben achtervolgd toen de motoragent volgens hem plotseling dicht bij zijn vrachtwagen verscheen in de Waalhaven. ,,Ik raakte in paniek en verloor het overzicht over de situatie,’’ verklaarde hij. Dit leidde volgens hem tot de fouten die motoragent Arno de Korte het leven kostten.