17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Politie stuurt bulk-sms naar bijna 900 contacten van drugsdealers op Goeree-Overflakkee

Stockfoto politie

Vandaag heeft de politie een bulk-sms verstuurd naar bijna 900 contacten op Goeree-Overflakkee, afkomstig uit verschillende telefoons van drugsdealers. Deze telefoons zijn in beslag genomen tijdens diverse acties van drugsteam ‘Frisse Wind’ tussen december 2023 en maart 2024. De sms bevat een link naar hulpverlening.

Bewustwording
Met het versturen van de bulk-sms richt de politie zich rechtstreeks tot de gebruikers. Marc Boer, portefeuillehouder drugs van de politie Eenheid Rotterdam, ziet dagelijks de nare gevolgen van het gebruik en dealen van drugs in de praktijk. “Ik hoop dat er met deze actie een stukje bewustwording wordt gecreëerd bij de mogelijke gebruikers. Het is een zaak van vraag en aanbod. Stoppen met drugs draagt niet alleen positief bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving.”

Het doel van de actie is om drugsgebruik tegen te gaan en mensen hierbij hulp te bieden. De telefoonnummers zijn eenmalig gebruikt voor het versturen van de sms, ze worden niet met anderen gedeeld en leiden ook niet tot een registratie op naam in de politiesystemen. De actie is uitgevoerd in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de Gemeente Goeree-Overflakkee.

Blijf melden
Om de handel en het gebruik van drugs tegen te gaan, hebben we blijvend hulp nodig van bewoners. Ziet u een van de volgende signalen?

  • Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.
  • Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.

Meld dit dan bij de politie via 0900-8844, de wijkagent, via onderstaand tipformulier of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.