17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als agent en spullen stelen

Stockfoto politie

De politie op Goeree-Overflakkee waarschuwt bewoners voor criminelen die zich uitgeven als politieagenten om bankpassen en sieraden te stelen. Deze oplichters misbruiken de naam van wijkagent Thalisia van Heukelen.

De criminelen bellen bewoners op en doen alsof ze politieagenten zijn, met het verhaal dat ze langskomen vanwege een recente inbraak in de buurt. Een andere veelgebruikte truc is dat iemand belt zogenaamd namens de bank en zegt dat een medewerker de bankpas komt ophalen. Vervolgens wordt de rekening van het slachtoffer leeggehaald.

Wijkagent Van Heukelen geeft aan dat de oplichters soms zelfs in politie-uniform aan de deur staan. “Vertrouw deze werkwijze niet, zelfs al dragen ze een uniform!”, waarschuwt Thalisia. “De echte politie zal nooit aan de deur komen om waardevolle spullen op te halen.”

Sommige bewoners zien het echte telefoonnummer van de politie verschijnen wanneer de oplichters bellen, een fenomeen dat bekend staat als ‘spoofing’. De wijkagent roept iedereen op alert te zijn en bij vermoedens van oplichting direct de politie te bellen.