Goeree Overflakkee Nieuws

Grootschalige Lantaarnpaalvervanging in Goeree-Overflakkee Gestart door Citytec in Opdracht van Gemeente

Citytec is deze week gestart met het vervangen van in totaal 481 lantaarnpalen in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee. De vervangingsoperatie, die naar verwachting tot en met juni zal duren, begon in het oosten van de gemeente, specifiek in Ooltgensplaat. De monteurs van Citytec zullen zich vervolgens richting het midden van het eiland verplaatsen, waarbij ze dorp na dorp aandoen. De planning is om eind februari te starten in Ouddorp en begin juni de grote vervangingsklus te voltooien in Middelharnis.

De te vervangen masten bevinden zich aan het einde van hun levensduur of vertonen gebreken volgens inspectie, waardoor vervanging noodzakelijk is. De monteurs vervangen gemiddeld 6 tot 8 masten per dag. De procedure omvat het losmaken van de kabel in de oude mast, het verwijderen van de mast uit de grond, het plaatsen van het armatuur (het bovenste deel met de lamp) op de nieuwe mast, en tot slot het aansluiten van de lantaarnpaal op het netwerk.

Op Goeree-Overflakkee beheert de gemeente ongeveer 12.000 lantaarnpalen, inclusief die van Waterschap Hollandse Delta (726 st.) en woningcorporatie Oost West Wonen (767 st.). Lantaarnpalen langs N-wegen zijn in beheer bij de Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat.

Een beperkt aantal van de te vervangen masten staat in particuliere tuinen of op privéterrein. In dergelijke gevallen ontvangen de betrokken bewoners vooraf een brief van de gemeente met informatie over de geplande werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *