Datum: 30 mei 2023, 15:20

SOMMELSDIJK – Dinsdagsmiddag rond 15:20 uur werden de hulpdiensten groots opgeroepen voor een persoon te water aan de Vlasakker in Sommelsdijk.

De melding van de kinderfiets langs de waterkant leidde tot een grootschalige inzet van de hulpdiensten, waaronder de brandweer, politie en oppervlakteredders. Met man en macht werd er gezocht naar een mogelijke vermiste persoon in het water. Ondanks de uitgebreide zoekslag door de oppervlakteredders werd er geen persoon aangetroffen.

Na het onderzoek van de politie is vastgesteld dat de fiets al geruime tijd langs de waterkant stond en vermoedelijk was achtergelaten. Dit verklaart waarom er geen vermiste persoon werd gevonden. De politie zal verder onderzoek doen om de eigenaar van de fiets te achterhalen.

De brandweer benadrukt in een verklaring het belang om geen fietsen, speelgoed of andere voorwerpen onbeheerd langs de waterkant achter te laten. Dergelijke situaties veroorzaken onnodige inzet van de hulpdiensten en kunnen kostbare tijd en middelen in beslag nemen die elders dringend nodig kunnen zijn.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *