17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Vermiste Surfer Gevonden bij Grevelingenmeer

Zaterdagmiddag 15 juni rond 15.30 uur werd een surfer vermist bij het Grevelingenmeer, ter hoogte van de Strandweg in Bruinisse.

Vrienden van de vermiste surfer vonden zijn kleding en herkenden deze direct. Zij gaven hem als vermist op en waarschuwden de hulpdiensten. Een uitgebreide zoekactie werd gestart, waarbij meerdere helikopters en boten het meer tussen Bruinisse en Herkingen afzochten. Tijdens de zoektocht werden ook een deel van de uitrusting en de auto van de surfer gevonden. Een brandweerboot raakte tijdens de operatie defect. Veel omstanders volgden de gebeurtenissen vanaf de kant. De surfer was vertrokken vanuit Bruinisse en de eerste gevonden spullen werden aangetroffen bij Battenoord.

Rond 21.00 uur werd het lichaam van de 51-jarige surfer levenloos gevonden. Hoewel de locatie moeilijk te bereiken was, slaagden de hulpverleners erin het lichaam te bergen.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de overledene. We danken alle hulpdiensten en vrijwilligers voor hun inspanningen tijdens deze moeilijke zoektocht.