DIRKSLAND – Op de avond van 23 juni, rond 19:45 uur, werden de hulpdiensten gealarmeerd om bij te staan bij een helikopterlanding van de Search and Rescue (SAR).

Door de afsluiting van de Haringvlietbrug ontstond er een uitdagende situatie voor het verkeer en de reguliere vervoersmogelijkheden. De inzet van de SAR-helikopter bood de ideale oplossing om de patiënt snel en veilig naar het Erasmus Medisch Centrum te transporteren.

Bewoners uit de omgeving verzamelden zich nieuwsgierig op de Mozartsingel om getuige te zijn van de bijzondere gebeurtenis. De landing van de helikopter en de inzet van de hulpdiensten trokken veel aandacht en zorgden voor een opmerkelijke en gedenkwaardige ervaring voor de toeschouwers.

Het succesvolle transport van de patiënt kon worden gerealiseerd dankzij de nauwe samenwerking tussen het Van Weel Bethesda ziekenhuis, de SAR en het Erasmus Medisch Centrum. De snelle reactie en professionele handelingen van alle betrokkenen hebben bijgedragen aan de veilige overdracht van de patiënt.

De lokale autoriteiten bedanken de omwonenden voor hun begrip en medewerking tijdens deze uitzonderlijke situatie. Ze benadrukken dat de veiligheid van zowel de betrokken hulpdiensten als het publiek te allen tijde vooropstond. De keuze voor de SAR-helikopter als vervoersmiddel was noodzakelijk vanwege de problematiek rondom de dichte Haringvlietbrug.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *