Nieuws Ooltgensplaat

Illegaal Technofeest tussen Broedende Vogels in Natuurgebied: ‘We wilden onze speakers testen’

In het beschermde natuurgebied Ventjagersplaten bij Haringvliet hebben tientallen feestgangers zich schuldig gemaakt aan een illegale rave, waardoor broedende vogels werden gestoord. Robin V. (32) uit Nijmegen, een van de betrapte deelnemers, vecht haar boete van 350 euro aan.

Op een vroege zondagochtend in augustus 2021 werden twee surveillerende agenten op de Hellegatsdam opgeschrikt door harde beats die de rust van het natuurgebied verstoorden. Nieuwsgierig geworden volgden ze het geluid naar de Ooltgensplaat, waar ze een groep van ongeveer vijftig mensen aantroffen onder een elektriciteitsmast, genietend van een illegaal technofeest.

De feestgangers hadden een indrukwekkende geluidsinstallatie van 6 bij 3 meter opgezet en waren zich van geen kwaad bewust. Volgens een van de deelnemers betrof het een “free party,” een buitenfeest zonder vergunning, waarbij een vast clubje mensen elkaar trof voor een nacht van dansen en plezier.

De betrapte feestvierders kregen allemaal een boete van 350 euro voor het betreden van het verboden Natura 2000-gebied, waar broedende vogels extra kwetsbaar zijn. Onder hen bevond zich ook Robin V. en haar toenmalige vriendje. Zij beweerde echter dat ze per ongeluk op het feest belandde terwijl ze slechts speakers wilden testen.

In de rechtszaak voor de economische politierechter verklaarde V.: “We gingen speakers testen die mijn ex als hobby bouwde. Dat zouden we doen onder een brug voor het natuurgebied.” Toen de rechter vroeg waarom dit ’s nachts moest gebeuren, antwoordde V. dat een vriend van haar ex hen vertelde dat dit een geschikte plek was.

Het Openbaar Ministerie bleef echter onvermurwbaar en handhaafde de boete. De rechter was het daarmee eens en veroordeelde Robin V., waarbij ze de mogelijkheid kreeg om de boete in zeven termijnen te betalen. Als ze hier niet aan voldeed, wachtte haar bovendien een week gevangenisstraf. De boete staat symbool voor de ernstige overtreding van het betreden van een beschermd natuurgebied en het verstoren van de kwetsbare fauna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *