Goeree Overflakkee Nieuws

Inbraakcijfers op Goeree-Overflakkee dalen, maar Ouddorp blijft hotspot

Uit recente gegevens blijkt dat Ouddorp op Goeree-Overflakkee in 2023 opnieuw het meest getroffen werd door inbraken, met 16 incidenten. Sommelsdijk volgt met 8 meldingen, terwijl Oude-Tonge en Middelharnis elk 6 woninginbraken registreerden. Ondanks deze lokale stijgingen is er een daling op het eiland als geheel, met 49 inbraken in 2023 vergeleken met 60 in 2022.

Volgens politiewoordvoerder Sybren van der Velden is de opvallende toename geen toeval. Hij benadrukt dat het aantal inbraken jaarlijks stijgt van oktober tot januari, waarbij de langere en vroegere duisternis in deze maanden een rol speelt. Het ontbreken van verlichting ’s avonds maakt huizen aantrekkelijk voor inbrekers, die aannemen dat bewoners afwezig zijn.

Waarschuwingen om preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van tijdschakelaars voor verlichting, worden vaak onderschat, volgens Slachtofferhulp Nederland. De organisatie benadrukt dat inbraken niet alleen praktische gevolgen hebben, zoals aangifte en het vervangen van sloten, maar ook emotionele impact hebben op slachtoffers. Gevoelens van onveiligheid en angst voor herhaling spelen hierbij een grote rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *