©Pixabay

OUDDORP – Zes kinderen van een domineesfamilie hebben hun ouders voor de rechter gesleept nadat ze zeiden jaren lang te zijn mishandeld met onder andere een broodmes. De officier van justitie zei afgelopen dinsdag tijdens de rechtszaak dat hun leven en hel was.

Zes van de acht kinderen van het echtpaar deden in 2021 aangifte toen hun jongere zusje werd mishandeld. De kinderen wilde niet dat de geschiedenis zich zou herhalen. Een woordvoerder van de kinderen zei “Dit moet voor eens en altijd stoppen”.

Hoofd onder water gehouden

Volgens de dagvaarding werden de kinderen mishandeld met onder andere een stofzuigerstang. Een van de kinderen vertelde dat hij langdurig met zijn hoofd onder water werd geduwd.

Twee kinderen (nu 20 en 34 jaar) willen geen contact meer met hun ouders. Tijdens de zitting afgelopen dinsdag zaten de twee partijen gescheiden van elkaar.

Een hel

Vader las een brief voor aan de kinderen waarin hij toegaf als ouders niet alles goed had gedaan tijdens de opvoeding. De vader zei “voor de opvoeding krijg je nooit een 10”. De vader vroeg of er een mogelijkheid was tot medication of gesprek met deskundige hulp in de hoop weer een gezin te worden. Want “de afgelopen drie jaar hebben de ouders ontzettend veel pijn en verdriet gedaan” aldus de vader.

De officier van justitie reageerde hier scherp op. “Kinderen vertrouwen op hun ouders, deze moeten hen beschermen en liefde geven”. De aanklager stelde “maar thuis was het voor hen afschuwelijk en een hel”.

Manipulatief

De officier van justitie riep de ouders op te stoppen met het proberen contact te krijgen met de kinderen en de uitspraak af te wachten. Dit kunnen de kinderen helpen met het herstel. Het was volgens de kinderen al zwaar genoeg om in de strenge christelijke omgeving waarin hun verkeren de ouders aan te klagen.

De datum voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak is nog niet bepaald. Dit is vermoedelijk in de zomer. De advocaat van de dominee en diens vrouw vond dat hij het voor het duo moest opnemen. Er werd in de aangiftes en de dagvaarding wel een heel erg negatief beeld van zijn cliënten geschetst, stelde hij. ,,Het lijkt alsof de kinderen onder erbarmelijke omstandigheden zijn opgevoed. Er zijn ook goede tijden geweest.”

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *