17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Zwaardere Straf voor Overvaller Horlogemaker, Lichtere Straf voor Chauffeur Vluchtauto

Op vrijdag zijn twee Amsterdammers veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gewelddadige roofoverval op een horlogemaker in Melissant. Bij deze overval werden negen dure horloges, zilver en munten buitgemaakt.

Giovanni K. (24) kreeg vijf jaar celstraf opgelegd. De rechtbank oordeelde dat hij samen met twee anderen de woning was binnengedrongen, waar zij de horlogemaker en zijn gezin met een vuurwapen bedreigden. Daarnaast werden de bewoner en zijn vrouw geslagen en werden de ondernemer en zijn zoons onder schot gedwongen de kluis te openen. Het geweld tijdens de overval leidde tot een hogere straf dan de vier jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist.

De medeverdachte, Cliff B. (25), kreeg een lagere straf van 2,5 jaar cel. Hoewel hij beweerde alleen voor een taxiritje te zijn ingeschakeld, concludeerde de rechtbank dat hij op de overvallers had gewacht en op de uitkijk had gestaan. Hiermee werd hij medeplichtig bevonden aan de woningoverval.

Een derde verdachte zal binnenkort in Amsterdam voor de rechter verschijnen, terwijl de identiteit van de vierde overvaller nog onbekend is.