17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Eindelijk Veiligheid: Twee Nieuwe Rotondes voor de Doetinchemsestraat in Middelharnis

Middelharnis, 30 juni 2024 – De Doetinchemsestraat, een drukke ontsluitingsroute nabij het centrum van Middelharnis, wordt in 2024 eindelijk veiliger en overzichtelijker dankzij de aanleg van twee nieuwe rotondes. Deze langverwachte ingreep is bedoeld om de verkeersveiligheid voor zowel automobilisten als fietsers aanzienlijk te verbeteren, na vele ongelukken in het verleden.

Aanleiding voor de werkzaamheden
De Doetinchemsestraat, een belangrijke route met jaarlijks toenemend verkeer, kruist de Rottenburgseweg en de Zuidelijke Randweg op twee problematische punten. Het huidige ontwerp van deze kruisingen leidt tot verkeersonveilige situaties door onoverzichtelijkheid en hoge snelheden, vooral bij de N-weg Zuidelijke Randweg waar 80 km/u gereden mag worden.

Wat gaan ze doen?

In de zomer van 2024 worden de kruisingen van de Doetinchemsestraat met de Rottenburgseweg en de Zuidelijke Randweg omgebouwd tot enkelstrooksrotondes. Fietsers en voetgangers krijgen hierbij voorrang, en er wordt extra groen aangebracht rondom de rotondes. Tevens krijgt de Doetinchemsestraat duidelijke fietssuggestiestroken om de veiligheid en het comfort voor fietsers te verbeteren.

Start werkzaamheden

De eerste werkzaamheden zullen morgenochtend, 1 juli, starten. De nutsbedrijven beginnen met het verplaatsen van leidingen en kabels.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via buitenruimte@goeree-overflakkee.nl of bellen naar 14 0187 en vragen naar projectleider Henk Buitendijk.