17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Explosieve opruimingsdienst oefent aan de Schoolstraat in Middelharnis

Middelharnis – De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) is momenteel bezig met een oefening aan de Schoolstraat in Middelharnis. De voertuigen van de EOD arriveerden met zwaailichten en sirene om het realisme van de oefening te verhogen en ook de rijvaardigheid te trainen.

De oefening vindt plaats op het afgesloten terrein van een leegstaande school en omvat het veiligstellen en onschadelijk maken van een gesimuleerd explosief. De exacte eindtijd van de oefening is nog onbekend.

Tijdens de oefening worden diverse technieken en procedures getest om de EOD goed voor te bereiden op echte situaties. Een woordvoerder van de EOD benadrukt het belang van dergelijke oefeningen voor de veiligheid van burgers en medewerkers: “Realistische scenario’s en omstandigheden zijn essentieel voor een effectieve training.”

De inzet van voertuigen en personeel is serieus, ondanks dat het om een oefening gaat. Door realistische rijomstandigheden te combineren met complexe taken onder tijdsdruk, wordt de paraatheid van de eenheid verder verhoogd.

Na afloop van de oefening zal een evaluatie plaatsvinden om de geleerde lessen te bespreken en verbeterpunten te identificeren. Toekomstige oefeningen zullen op verschillende locaties in het land blijven plaatsvinden.