17 juli 2024

Mitch Fotografie

Uw beeldmaker van het laatste nieuws op Flakkee

Twee nieuwe rotondes voor Doetinchemsestraat in Middelharnis: werkzaamheden

Deze week zijn de werkzaamheden gestart met de aanleg van twee nieuwe rotondes op de Doetinchemsestraat in Middelharnis.

Deze straat, een belangrijke route voor zowel autoverkeer als fietsers en een belangrijke ontsluitingsroute vanaf het centrum naar de Zuidelijke Randweg, wordt hiermee een stuk veiliger. De nieuwe rotondes zullen fietsers en voetgangers voorrang geven en er wordt extra groen aangebracht rondom de rotondes. Daarnaast krijgt de Doetinchemsestraat duidelijkere fietssuggestiestroken voor meer comfort en veiligheid voor fietsers.

Volg de werkzaamheden via de BouwApp

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Heijmans Infra, die gebruikmaakt van de BouwApp. Via deze app kunnen inwoners de voortgang en actuele planning van het project volgen. De BouwApp is gratis te downloaden via de Apple Store of Google Play en biedt de mogelijkheid om vragen te stellen en meldingen door te geven over de werkzaamheden.

Fasering van de werkzaamheden:

  • Fase 1: Aanleg rotonde Rottenburgseweg/Doetinchemsestraat: start vrijdag 12 juli 2024, gereed op woensdag 21 augustus.
  • Fase 2: Werkzaamheden aan de Doetinchemsestraat tussen Koningin Julianaweg en het kruispunt met de Rottenburgseweg: van maandag 29 juli tot en met 21 augustus.
  • Fase 3: Aanleg kabels, leidingen en straatwerk bij de rotonde Rottenburgseweg: van woensdag 21 augustus tot en met vrijdag 18 oktober.
  • Fase 4: Zuid- en noordkant rotonde Zuidelijke Randweg: van maandag 30 september tot en met 18 oktober.
  • Fase 5: Aanleg rotonde Zuidelijke Randweg: van 21 oktober tot en met 15 november.

De werkzaamheden worden dagelijks uitgevoerd van 07.00 tot 16.00 uur.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Heijmans Infra B.V. op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer 078 – 653 30 00 of omgevingsmanager Harry Koopman via telefoonnummer 06 – 15 63 44 80.