Goeree Overflakkee Nieuws

Nieuw Hospice Calando in Middelharnis: Moderne Zorg en Natuurlijke Rust

In Middelharnis opent aanstaande vrijdag het nieuwe hospice Calando zijn deuren. Het moderne gebouw aan de Oudelandsedijk, dat licht en ruimtelijk is opgezet, vervangt het kleinere hospice in Dirksland. Met twaalf aparte kamers biedt Calando zorg aan mensen met diverse achtergronden, inclusief specifieke zorgvragen zoals gedragsproblematiek en dementie.

Opvallend is de ligging van het hospice op een landgoed met een diversiteit aan bomen, waterpartijen en een paddenpoel. Bewoners kunnen genieten van de natuur en mogelijk reeën, reigers, roofvogels en bevers tegenkomen. Voor familie is er een luxe chalet op het terrein voor overnachting, een unieke voorziening volgens Calando.

Daarnaast biedt het landgoed een herinneringsbos, waar nabestaanden een boom kunnen planten ter nagedachtenis aan hun dierbare die in het hospice is overleden. De verhuizing vanuit het huidige hospice in Dirksland naar het nieuwe Calando staat gepland voor volgende week donderdag. Verwijzers krijgen de ochtend na de opening de kans om een kijkje te nemen, gevolgd door een open dag voor belangstellenden vanaf 13.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *