OUDE TONGE – maandag 10 april jongstleden heeft de rechtbank besloten dat er nieuw onderzoek gedaan moet worden naar aanleiding van het aantreffen van botbreuken bij een baby.

In de zomer van 2020 ontkenden de ouders dat zij iets te maken hadden met het letsel wat gevonden was aan het lichaam van hun toen 6 weken oude baby. De ouders wilden hun gelijk bewijzen door een tegenonderzoek te doen.

De rechtbank heeft tijdens de zitting afgelopen maandag besloten dit tegenonderzoek te starten tot grote opluchting bij beide ouders. De vader gaf aan “de onderste steen zal bovenkomen”.

Uit huis geplaatst

Het baby’tje werd na de ontdekking van het letsel direct uit huis geplaatst. Om de twee weken mogen de ouders het meisje een uur bezoeken onder toezicht van de jeugdbescherming.

Andere scenario’s.

In het onderzoek moet gekeken worden of er een andere reden mogelijk is voor het ontstaan van het letsel. Een van de rechters die afgelopen maandag aanwezig was gaf aan dat het onderzoeksverslag die gepleegd is door het Nederlands Forensisch instituut niet te lezen is.

De advocaat van de ouders wenst dat het tegenonderzoek gedaan wordt door twee andere deskundigen. Zowel het OM Aals de rechtbank wezen dit verzoek af.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *