Goeree Overflakkee Nieuws

Nieuwjaarsrede Burgemeester Grootenboer: Gemeente Goeree-Overflakkee Zet Koers voor Toekomst met Woningbouw en Educatieve Vernieuwing

In het streven naar een veelbelovende toekomst zet de gemeente Goeree-Overflakkee zich vastberaden in voor de voortzetting van het woningbouwproject in het nieuwe jaar. Burgemeester Ada Grootenboer benadrukt tijdens haar nieuwjaarsrede de talloze plannen die de afgelopen zes maanden zijn besproken, waaronder projecten als het Hof van Lucard in Nieuwe-Tonge, de Nollepolder in Melissant, het oude kampeerterrein in Oude-Tonge, de Kleine Boezem in Dirksland en de Bommelerbosch in Den Bommel.

Met oog op de toekomst erkent Grootenboer de uitdaging waar jongeren mee te maken hebben door het tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen. Ze benadrukt dat het aanpakken van dit probleem een langdurig proces is dat creativiteit en doorzettingsvermogen vereist.

Daarnaast onthult de burgemeester vooruitgang in het onderwijs, met nieuwbouw en renovatie van schoolgebouwen. Concrete plannen voor OBS J.C. van Gent, wijkvereniging De Zwaluw en Kibeo Kinderopvang in Sommelsdijk zullen naar verwachting dit jaar van start gaan.

Grootenboer waardeert het samenspel tussen Oekraïners, asielzoekers, statushouders en de lokale bevolking. Ze prijst de buurtbewoners voor hun begrip, gastvrijheid en positieve ontvangst van de nieuwe inwoners in de gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *