16 september 2024

Mitch Fotografie

Mitch Fotografie: Jouw 112-Fotograaf in Rotterdam

UPDATE: Politie Neemt Tien Vuurwapens in Beslag na Inval aan Robbenoordplein in Rotterdam

Op donderdagmiddag 15 augustus heeft de politie een inval gedaan in een woning aan het Robbenoordplein in Rotterdam, na een melding over mogelijke wapens in de woning. Het Team Parate Eenheid trof niemand aan in de woning, maar vond wel diverse onderdelen van wapens. De Forensische Opsporing heeft de onderdelen in beslag genomen en nader onderzoek verricht.

In een vervolgactie ontdekte de politie tien vuurwapens in een schuur op hetzelfde terrein, nadat meldingen waren binnengekomen over inbraken in enkele schuren. De bijbehorende woning werd opnieuw doorzocht, maar daar werden verder geen bijzonderheden aangetroffen. De vuurwapens zijn in beslag genomen, en de politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de woning.

De politie benadrukt het belang van meldingen door burgers om de veiligheid in de wijk te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om verdachte activiteiten te melden, waaronder anonieme meldingen via de stichting Meld Misdaad Anoniem of vertrouwelijke gesprekken met het Team Criminele Inlichtingen.