Goeree Overflakkee Nieuws

Ontslag na Ontmaskering van Vals CV: Zogenaamde ‘Jarenlange Ervaring’ Blijkt Vakantiebaantje op Goeree-Overflakkee

Een medewerkster in de zorg op Goeree-Overflakkee heeft onlangs haar baan verloren nadat de rechter ontdekte dat haar beweerde ‘jarenlange ervaring’ in werkelijkheid slechts een vakantiebaantje als schoonmaakster was. Bovendien ontbrak het aan het benodigde diploma.

Twijfels na Dossiercheck Collega

Na een periode van zes maanden rezen er serieuze twijfels over de opgegeven ervaring en diploma’s. Een collega die het digitale dossier van de medewerkster controleerde, vond geen spoor van het noodzakelijke zorgdiploma, wat cruciaal was voor de functie.

Ontdekte Leugens op CV en Juridisch Oordeel

Naast het ontbreken van het diploma kwamen ook leugens op het cv aan het licht. De beweerde vier jaar ervaring bij een andere zorgorganisatie bleek slechts enkele maanden als schoonmaker tijdens vakantieperiodes te zijn, en een ander genoemd baantje was volledig verzonnen. In het voorjaar resulteerde dit in ontslag op staande voet, aangezien de werkgever ‘geen enkel vertrouwen’ meer had. De medewerkster stapte naar de rechter om het ontslag aan te vechten. Ondanks haar bewering dat ze tijdens het sollicitatiegesprek eerlijk was geweest over het niet afronden van de zorgopleiding, concludeerde de rechter dat ze ‘essentiële informatie’ had achtergehouden en ‘bewust een verkeerde voorstelling van zaken’ had gegeven. Het ontslag werd daarom als rechtmatig beschouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *