©Pixabay

Goeree-Overflakkee, 22 mei 2023 – De Gemeente Goeree-Overflakkee heeft nog geen definitieve beslissing genomen over de afsluiting of heropening van het Klarenbeeksepad in Ouddorp.

Na een recente gerechtelijke uitspraak waarin alle betrokken partijen werden opgeroepen tot overleg, is er nog steeds geen consensus bereikt.

Het Klarenbeeksepad, dat geliefd is bij wandelaars en natuurliefhebbers, werd enige tijd geleden gesloten vanwege een dispuut tussen verschillende belanghebbenden. Sommige buurtbewoners drongen aan op een permanente afsluiting van het pad, terwijl anderen pleitten voor de heropening ervan, aangezien zij van mening zijn dat het een waardevolle recreatieve en toeristische route is.

De gerechtelijke uitspraak heeft de betrokken partijen de verantwoordelijkheid gegeven om gezamenlijk tot een oplossing te komen. De Gemeente Goeree-Overflakkee heeft nu de taak om het overleg te faciliteren en te streven naar een compromis waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van zowel de omwonenden als de recreanten.

Wethouder Jan de Vries verklaarde: “We begrijpen dat het Klarenbeeksepad een belangrijk onderwerp is voor de gemeenschap. We willen ervoor zorgen dat alle betrokken partijen worden gehoord en dat er een evenwichtige oplossing wordt gevonden. Het overlegproces zal de komende weken plaatsvinden, en we hopen dat we tot een consensus kunnen komen die recht doet aan zowel de natuurwaarden als de behoeften van de lokale gemeenschap.”

Hoewel er momenteel geen definitieve datum is vastgesteld voor de heropening van het Klarenbeeksepad, blijft de gemeente zich inzetten om tot een weloverwogen beslissing te komen. In de tussentijd vraagt zij om geduld en begrip van alle betrokken partijen, zodat er een zorgvuldige afweging kan worden gemaakt met het oog op de belangen van de gehele gemeenschap.

De verdere ontwikkelingen met betrekking tot het Klarenbeeksepad zullen nauwlettend worden gevolgd door zowel de lokale bewoners als degenen die genieten van de schoonheid van Ouddorp en zijn omgeving.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *