Goeree Overflakkee Nieuws

Schaatsseizoen op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee van start: Eerste banen open op woensdagmiddag

Schaatsliefhebbers op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee kunnen hun ijzers woensdagmiddag onderbinden, aangezien de eerste schaatsbanen hun deuren openen. Oudenhoorn neemt het voortouw met de krabbelbaan aan de Molendijk, die vanaf twee uur ’s middags toegankelijk is. Hoewel ijsclub Nooitgedacht stiekem hoopte op een opening op dinsdagavond, blijft voorzitter Arno Rosendaal voorzichtig en wacht tot woensdagmiddag. Hij benadrukt dat de ijscondities goed zijn, maar het moet ook voor de komende dagen stabiel blijven.

Bij ijsclub Ouddorp zullen schaatsliefhebbers geduld moeten hebben, aangezien de schaatsbaan op z’n vroegst op donderdag opent. Woordvoerder Piet Meijer legt uit dat de baan nu pas is dichtgevroren en het nog even zal duren. IJsclub De Brielsche Geuzen is daarentegen al helemaal klaar voor de schaatspret. Secretaris Henk Talen meldt dat de koek-en-zopie en de muziek geregeld zijn, maar er ligt momenteel slechts 3 centimeter ijs op de baan. De club streeft naar minstens 6 centimeter om veel mensen tegelijkertijd toe te kunnen laten, wat betekent dat de opening pas op donderdag zal plaatsvinden.

Helaas is er minder goed nieuws voor schaatsliefhebbers in Melissant. Een woordvoerder van de ijsclub Door Eendracht Sterk meldt dat er weinig hoop is op schaatsplezier vanwege een te hoge grondwaterstand in hun grondwaterbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *