Evenement Goeree Overflakkee

Secret Santa Lichtjes Parade brengt Licht en Warmte op Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 8 december 2023 zal de betoverende Secret Santa Lichtjes Parade voor de vijfde keer plaatsvinden op Goeree-Overflakkee. Dit hartverwarmende evenement wordt georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Platteland Jongeren Goeree-Overflakkee.

Net als in voorgaande jaren zullen meer dan 100 feestelijk verlichte tractoren door alle dorpen van het eiland rijden. De parade, die vanaf half 7 ’s avonds van start gaat, is bedoeld als een positieve groet aan alle inwoners, met speciale aandacht voor degenen die een moeilijke tijd hebben doorgemaakt. Het doel is om letterlijk een lichtpuntje te bieden aan mensen die wel wat extra steun en positiviteit kunnen gebruiken.

Dit jaar zijn er zes verschillende routes die de prachtig versierde tractoren zullen volgen:

  1. Ouddorp, Goedereede
  2. Stellendam, Herkingen, Melissant
  3. Dirksland, Westplaat
  4. Sommelsdijk, Middelharnis
  5. Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge
  6. Ooltgensplaat, Achthuizen, Zuidzijde, Den Bommel, Stad aan ’t Haringvliet

Alle routes beginnen om half 7, behalve de route van Ooltgensplaat, die om 6 uur van start gaat. Gedetailleerde informatie over de exacte routes is te vinden op de Facebookpagina van Plattelands Jongeren en de verschillende digitale kanalen van Hart van Goeree-Overflakkee.

Een bijzonder aspect van de Secret Santa Lichtjes Parade is het initiatief van Secret Santa Goeree Overflakkee. Mensen op Goeree Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben, worden verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een prachtig kerstpakket. Deze pakketten worden samengesteld door mede-eilandbewoners die zich hebben opgegeven als “Secret Santa” om iets bijzonders bij te dragen aan het leven van anderen.

De Secret Santa Lichtjes Parade belooft een avond vol magie en saamhorigheid te worden, waarbij de schitterende verlichting niet alleen de donkere winteravonden opvrolijkt, maar ook de harten van de inwoners van Goeree-Overflakkee verwarmt. Het is een prachtig voorbeeld van hoe de gemeenschap zich verenigt om liefde en steun te verspreiden tijdens de feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *