Pexels / Stockfoto

Dirksland, 12 september 2023 – De gemeente Goeree-Overflakkee heeft aangekondigd dat vanaf 1 november statushouders hun intrek zullen nemen in de oude zusterflat aan de Boezemweg in Dirksland. Deze stap is genomen om te voldoen aan de taakstelling om voor 1 januari 2024 nog 95 vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten.

Een alternatieve oplossing wordt geboden door het cruiseschip Silja Europa, aangemeerd in de Merwedehaven in Rotterdam. Dit schip biedt plaats aan 1500 statushouders, waarvan vijfhonderd uit de regio. Goeree-Overflakkee overweegt om tijdelijk gebruik te maken van deze faciliteit, gevolgd door de overgang van deze statushouders naar sociale huurwoningen of, in sommige gevallen, naar de locatie aan de Voorstraat in Dirksland.

De Boezemflat, nu in handen van woningcorporatie Oost West Wonen, zal gedurende twee jaar dienen als huisvesting voor statushouders, met de nadruk op kleine gezinnen en mannen die werken aan gezinshereniging. Deze beslissing is gezamenlijk genomen door de gemeente en Oost West Wonen na een aanbestedingsproces.

Dit initiatief is een belangrijke stap om statushouders een stabiele woonomgeving te bieden en te voldoen aan de verantwoordelijkheid voor de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *