Het KNMI heeft een waarschuwing uitgegeven voor Nederland in verband met de naderende storm Ciarán. Code geel is afgekondigd, en hoewel het niet zo ernstig is als de zomerstorm Ciara van vorig jaar, wordt deze code geel wel omschreven als ‘donkergeel’ vanwege de verwachte zware wind en regen.

Ciarán, genoemd naar een Keltische jongensnaam en uitgesproken als kir-ren, ontwikkelt zich snel tot een zeer zware storm boven de Atlantische Oceaan. Het eerste doelwit van de storm is delen van Engeland en Frankrijk, met voorspelde windkracht 12 op Het Kanaal, vergelijkbaar met een orkaan.

In Nederland zal Ciarán vooral op donderdagochtend en -middag impact hebben, met regen en windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Het westen van het land zal het zwaarst getroffen worden, maar vooral Zeeland, het strand en de Waddeneilanden moeten rekening houden met windkracht 9 en windstoten boven de 100 kilometer per uur.

De ANWB adviseert mensen om donderdag thuis te werken, gezien de verwachte verkeershinder als gevolg van regen, wind en mogelijke incidenten, zoals omgevallen bomen. De verkeersinformatie moet nauwlettend in de gaten worden gehouden, want files zullen zeker ontstaan als Ciarán Nederland aandoet.

Wat moet u doen bij storm/water achade?

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *