Nieuws Ouddorp

Succesvolle redding na surfer in nood bij Ouddorps kust

Ouddorp, 29 december – Vrijdagmiddag omstreeks 15.50 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een noodsituatie waarbij een surfer in de problemen was geraakt ter hoogte van het strand in Ouddorp. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) werd direct opgeroepen om assistentie te verlenen.

Terwijl de KNRM zich naar de locatie begaf, bleek dat de politiehelikopter toevallig in de buurt was. De helikopter bood onmiddellijk hulp en werd ingezet voor een luchtzoekactie om de vermiste surfer te lokaliseren.

De gecoördineerde inzet van de KNRM en de politiehelikopter leidde tot een succesvolle reddingsoperatie. De surfer, die in het koude water lag ter hoogte van een strandtent, is door de KNRM aan boord gehaald. Dankzij de ondersteuning vanuit de lucht kon de politiehelikopter snel de exacte positie van de surfer identificeren.

De surfer is met tekenen van onderkoeling overgedragen aan de ambulancedienst. De surfer kon na controle van de ambulancedienst huiswaarts keren om op te warmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *