©Stockfoto

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat sinds het uitbreken van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, 299 Oekraïners hun toevlucht hebben gezocht in de gemeente Goeree-Overflakkee. Dit aantal weerspiegelt de impact van het conflict op individuele levens.

Opmerkelijk is dat op Goeree-Overflakkee, met een ratio van 58 Oekraïense vluchtelingen per 10.000 inwoners, de aanwezigheid van Oekraïense inwoners relatief hoger is dan het landelijk gemiddelde van 56 per 10.000 inwoners. De gemeente staat nu bekend als een toevluchtsoord voor velen die op de vlucht zijn voor het aanhoudende geweld.

Sinds de start van de oorlog in februari 2022 hebben duizenden mensen uit Oekraïne hun land verlaten, waarbij meer dan 100.000 vluchtelingen zich hebben geregistreerd in verschillende Nederlandse gemeenten. Deze cijfers onderstrepen de noodzaak van internationale solidariteit en de inspanningen van lokale gemeenschappen om onderdak te bieden aan degenen die getroffen zijn door het conflict.

Blijf Op de Hoogte van het Laatste Nieuws op Goeree Overflakkee met Mitch Fotografie!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de meest prachtige foto’s van Goeree Overflakkee ontvangen? Abonneer je dan nu op Mitch Fotografie middels onderstaande link en mis geen enkel moment van wat er op ons mooie eiland gebeurt!

http://eepurl.com/iCGvXU

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *