Goeree Overflakkee Nieuws

Toename Winkeldiefstallen op Goeree-Overflakkee: Recordcijfers in Zicht

In de eerste elf maanden van dit jaar zijn er op Goeree-Overflakkee al dertig winkeldiefstallen gemeld, wat het totaal van heel 2022 overtreft, blijkt uit analyse van recente cijfers. Hoewel het aantal aangiftes per winkel lager ligt dan het landelijk gemiddelde, groeit landelijk het aantal meldingen winkeldiefstal gestaag.

Volgens Winkeliersvereniging Inretail is het een ‘groot maatschappelijk probleem’, en zij pleiten voor mogelijk hogere straffen als oplossing. De diefstalpiek wordt deels toegeschreven aan economische omstandigheden en de post-corona ‘vrijheid, blijheid’ die negatieve effecten heeft. Martijn Wildeboer van Platform Veilig Ondernemen suggereert collectieve winkelverboden als preventieve maatregel, benadrukkend dat dit elders effectief blijkt te zijn.

Niet alle diefstallen worden bij de politie gemeld, en ondernemers kunnen ervoor kiezen de dader via de civiele weg te laten opdraaien voor de schade. De politie kan de stijging in aangiftes niet volledig verklaren maar benoemt dat factoren zoals armoede moeilijk direct aan te pakken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *