Nieuws Oude-Tonge

Van Vergeten Camping naar Levendig Woonwijkje: Oude-Tonge Ondergaat Metamorfose

In Oude-Tonge gebeurt momenteel iets bijzonders: een oud campingterrein tussen de Zuiddijk en het Handelsterrein ondergaat een opmerkelijke transformatie. Binnenkort zal op deze plek een modern woonwijkje verrijzen met maar liefst 68 nieuwe woningen. Het bouwplan is behoorlijk ambitieus en houdt rekening met de diverse behoeften binnen de gemeenschap. Denk hierbij aan achttien eengezinswoningen, 28 budgetwoningen en 22 één- tot tweepersoonswoningen, waarmee wordt ingespeeld op de groeiende vraag naar betaalbare woningen, starterswoningen en levensloopbestendige opties.

Wat deze woonwijk extra bijzonder maakt, is de bewuste keuze om geen sociale huurwoningen op te nemen. In plaats daarvan staat het sociale aspect centraal door middel van een centraal hofje. Deze weelderige, gemeenschappelijke binnentuin belooft niet alleen groen, maar ook een verbindende factor te zijn, waarmee het sociale weefsel van de nieuwe gemeenschap wordt versterkt. Een vernieuwende aanpak die niet alleen woningen, maar ook een unieke gemeenschapservaring biedt.

Het terrein zelf heeft een interessante geschiedenis. Vroeger een levendige camping, verlieten de laatste kampeerders in 2016 het terrein. Vanwege achterstallig onderhoud en vandalisme werd het gebied in 2018 al leeggemaakt, in anticipatie op de geplande woningbouw. Het ontwerpbestemmingsplan ligt momenteel ter inzage bij de gemeente Goeree-Overflakkee, waar zienswijzen tot en met 2 januari 2024 kunnen worden ingediend. Deze ontwikkeling markeert een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van het terrein, van een verlaten camping tot een levendige en hechte woonwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *