Goeree Overflakkee Nieuws

Versteviging en Verbetering van Berm N59: Twee Weekendafsluitingen Gepland

De berm van de ‘nieuwe’ N59 wordt verstevigd om weggebruikers in staat te stellen makkelijker en veiliger uit te wijken voor nood- en hulpdiensten. De huidige berm, bestaande uit een stenen fundering met gras erbovenop, vertoont op sommige plekken diepe sporen bij uitwijken. Om dit te verhelpen, wordt de grondlaag langs het traject vanaf knooppunt Hellegatsplein tot de kruising Schaapsweg vervangen door een gewalste steenlaag. Aannemer Heijmans, verantwoordelijk voor de aanleg van de weg, zal dit uitvoeren.

Bij de renovatie van de weg werden de rijbanen gescheiden door een vangrail, maar de smalle, groene berm veroorzaakte problemen. De berm leek onverhard en lag lager dan het wegdek, waardoor vooral vrachtverkeer terughoudend was om uit te wijken voor hulpdiensten. Zelfs na het plaatsen van informatieborden bleef dit een probleem.

Om deze kwestie aan te pakken, zal de N59 gedurende twee weekenden gesloten zijn: van 15 tot 18 maart en van 22 tot 25 maart. De weg zal beide weekenden gesloten zijn van vrijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur. De afsluiting geldt in beide richtingen, inclusief de parallelweg, hoewel deze wel toegankelijk blijft voor (brom)fietsers en landbouwverkeer. Verkeer tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N257, de A4 en A29 en vice versa. Het openbaar vervoer zal tijdens de werkzaamheden normaal blijven rijden volgens de dienstregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *