Goeree Overflakkee Nieuws

Verzet tegen McDonald’s op Goeree-Overflakkee: Zorgen over gezondheid en milieu

De plannen voor een McDonald’s in Oude-Tonge op Goeree-Overflakkee stuiten op weerstand. Een bewoner heeft de gemeenteraad opgeroepen om niet mee te werken, onder verwijzing naar zorgen over overgewicht en milieuvervuiling. De eilandse muziekband Slempempers en andere critici benadrukken de mogelijke negatieve impact op lokale horeca en vrezen voor meer zwerfafval in de buurt.

Natasja Vuik, een van de tegenstanders, wijst op haar ervaring elders en vreest dat de komst van McDonald’s het afvalprobleem vergroot. Ze benadrukt ook de milieugevolgen van meer autoverkeer naar het fastfoodrestaurant en de ongezonde voeding die wordt verkocht, in strijd met lokale gezondheidsinitiatieven. De vrijwilligersgroep Schoon Goeree-Overflakkee deelt de bezorgdheid over mogelijk extra afval op straat.

In reactie op kritiek verdedigt McDonald’s zich door te wijzen op een gevarieerd menu en stelt dat matige consumptie geen problemen veroorzaakt. Voorstanders, zoals lokale kenner Sam Fish, benadrukken daarentegen voordelen zoals werkgelegenheid en minder verre reizen voor inwoners. De discussie over de komst van de fastfoodketen lijkt nog niet beslecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *