Nieuwe-Tonge Nieuws

Werkzaamheden aan de N215 tussen Dirksland en Oude-Tonge

De N215, de levensader tussen Dirksland en Oude-Tonge, ondergaat vanaf dit jaar tot 2026 een reeks aanpassingen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Gemeente Goeree-Overflakkee werkt samen met de provincie Zuid-Holland en Waterschap Hollandse Delta om de groeiende verkeersproblemen tijdens de spits aan te pakken.

Op dit moment zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang, waaronder het aanbrengen van voorbelasting voor de Oudelandsedijk en rotonde De Tram. Een van de belangrijkste wijzigingen is de introductie van een nieuwe rotonde bij bedrijventerrein ‘De Tram’ in Nieuwe-Tonge. Deze tweebaansrotonde verbetert de toegang tot het bedrijventerrein en zorgt voor een veilige en gemakkelijke bereikbaarheid van het tankstation.

Ro­ton­de Mo­len­dijk nieu­we si­tu­a­tie

Een andere ingrijpende verandering is de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel bij bedrijventerrein ‘De Tram’. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers veilig de N215 oversteken, terwijl bij de twee bushaltes van de Molendijk fietsstallingen worden geïnstalleerd.

Verder wordt er een R-Net haltevoorziening toegevoegd bij de bushalte in Nieuwe-Tonge, met ruimte voor twee bussen achter elkaar en voorzien van modern haltemeubilair en fietsstallingen.

Ro­ton­de Mo­len­dijk nieu­we si­tu­a­tie

Om opstoppingen te verminderen, zal er een linksaf-vlak kruispunt worden aangelegd op het kruispunt van de N215/Vroonweg, waardoor de parallelweg verder van het kruispunt komt te liggen.

Naast deze aanpassingen wordt er ook groot onderhoud uitgevoerd, waaronder asfaltonderhoud aan de hoofdrijbaan en parallelwegen, vervanging van openbare verlichting, bebording en bewegwijzering, en het verbreden van de parallelweg tussen Middelharnis en Nieuwe-Tonge.

Voor meer gedetailleerde informatie en updates over de werkzaamheden, kunnen weggebruikers terecht op de website van de provincie Zuid-Holland.

Ro­ton­de Mo­len­dijk nieu­we si­tu­a­tie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *