Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekendgemaakt dat het aantal fysieke winkels in Goeree-Overflakkee vorig jaar met 1,5 procent is afgenomen. Op de eerste dag van het jaar 2022 telde de gemeente ongeveer 265 winkels, wat een daling betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De afname van het aantal winkels in Goeree-Overflakkee is in lijn met de trend die al enkele jaren gaande is in Nederland, waar steeds meer consumenten hun aankopen online doen. De coronacrisis heeft deze trend versterkt, omdat veel mensen vanwege de lockdowns en de beperkte toegang tot fysieke winkels gedwongen waren om online te winkelen.

Hoewel de daling van het aantal fysieke winkels in Goeree-Overflakkee geen verrassing is, zorgt het wel voor zorgelijke signalen. Fysieke winkels zijn namelijk belangrijk voor de lokale economie en de werkgelegenheid. Het is dan ook belangrijk dat er voldoende initiatieven worden genomen om de leegstand van winkelpanden tegen te gaan en nieuwe winkels aan te trekken.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft aangegeven dat ze zich bewust zijn van het probleem en dat ze actief bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om de lokale economie te stimuleren en de werkgelegenheid te behouden. Zo wordt er bijvoorbeeld geïnvesteerd in de ontwikkeling van de toeristische sector en wordt er samengewerkt met lokale ondernemers om nieuwe winkels aan te trekken.

Ondanks de uitdagingen blijft de gemeente optimistisch over de toekomst van de lokale economie en de detailhandel. Met de juiste initiatieven en samenwerking kan de gemeente ervoor zorgen dat fysieke winkels in Goeree-Overflakkee blijven bestaan en blijven bijdragen aan de lokale economie en werkgelegenheid.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *